fangirl update

check out kim bum’s latest looks!


OMG, OMG, OMG!!!!!!!!!!

gaah, i’ve forgotten how much i like this boy when i saw him for the first time in bof. can’t say how many times i squealed at his smiles… kyaaaaaa!!
his current project is a wednesday-thursday drama, the woman who still wants to marry (yes, right, those all 7 words are in the title). here, he plays a role as a 24 year old musician guy, ha min jae, who will be paired with 36 year old news reporter, lee shin young (played by park jin hee).

i’ve watched some flashes of a few k-dramas that use this kind of younger guy-older woman pairing, such as my name is kim sam soon, dal ja’s spring, and what’s up fox. have to say that dal ja’s spring still be the winner. i don’t know will TWWSWTM break the record or not but i can see that this pairing has their own potential.

i think this role fits him better than his previous role in bof. i mean, if i looked back at yi jung,

all i could see is a charming looking teenager, dressed in suits, and trying to sway older womans–totally unconvincing (for me, at least). i mean, of course he’s playing his age, but, compared with the other hyungs around him… well, he’s just cute, but the cassanova? ugh, i don’t think so…

and now,
don’t know, but i think i can see him as a 24 year old.
the haircut and the props sure are helping.
not to mention the fact that he’ll sing the ost of the series.

now, time for some squeals.


kyaaaaaaaa!!!!!!!

credit to:

dramabeans.com, ashtoh.wordpress.com, dramafever.com, and as tagged.

no!

ouch, this is so heartbreaking…

Jang Geun Suk leaves message on ‘You’re Beautiful’ homepage
[태경♡] 황태경입니다! 2009.10.29 10:47:11

Hello viewers of ‘You’re Beautiful’. This is Jang Geun Suk, currently taking on the role of Hwang Taekyung in ‘You’re Beautiful’. I actually planned to write something here before the series began but because of filming and my tight schedule…

I was really late this time ^^

It has already been a month since ‘You’re Beautiful’ started airing. We don’t have many finished scenes; we just shoot right before the episode goes on air. Therefore, both the actors and the staff are feeling the strain. Maybe it’s because we’ve got great teamwork on the set of’ You’re Beautiful’ or maybe it’s cause of the young actors, but this has to the most fun and enjoyable drama I’ve ever filmed.
I suppose most of you know this but we finally hit the 2 figure mark last week (for viewership ratings). Although there might be people who doubt that we could do well since we’re a group of really young actors, or people who might be more interested in other dramas that are currently airing, there are now more people who will go ‘Ah~’ when the drama’s title is mentioned and more people who remember this drama. We might not have the resources and support to make this drama a magnificent one, but through our passion and great teamwork, we, the actors and the staffs are working hard to show everyone that this is a good drama. And the lovely words and interest that everyone has shown us has been a great source of strength to us.

(I always check our search rankings on various portal sites ^^)

Truthfully, as the leader of AN Jell, I feel sorry to my dongsaengs. We wanted to show this drama to more people but the viewership ratings were lower than we expected. I started to wonder if it was because I didn’t manage to bring across the Hwang Taekyung character well or if it’s because of Jang Geun Suk that people cannot accept this drama….many such thoughts crossed my mind..

(Cause I’m an A blood type, you know) (T/N: Type As are known to be perfectionists)

But I don’t think that way now. I won’t dwell on just viewership ratings. Looking at the other younger actors striving so hard to embrace their characters makes me realize that I should be the one learning from them. I’ve thought of giving up because it was too tough. I didn’t expect it to be so satisfying leading this group of inexperienced young actors holding their scripts, joking on set and researching how to express a particular scene. ^^

This week’s episodes will be the half point mark for this drama. Recently, not just me but also all my co-workers have just been shooting continuously.

We’ll do our best all the way to the very end. Till then, please give us your love and opinions ^^

Jang Geun Suk as…..Taekyung preparing to shoot the 19th scene of episode 8 at SBS Ilsan Tanhyun G-Studio

translated by: Sparkskey @ LJ
credit: renfu_4lways @soompi

really, i can’t be more agree with all the fans of YAB around the world, this series is criminally underrated. seriously.

there’s nothing more to say, because everyone who has been watched it know, this is absolutely the drama that we have waited for so long, for it’s qualified writers, casts, crews, soundtrack… every single pieces of this drama is just so beautiful…

please, cheer up, jang geun seok oppa, and all the people behind this drama, we appreciate you and your hard work all this time. don’t let the ratings makes you down… because we’re here to support you, and eagerly waiting for every single episode…

hwaiting!

(p.s. if you’re able to read hangul and want to read the real article, avetsada @soompi gives us the link here)

ow, ow, siapa diaa?

this is what happen when you mix kim bum’s baby face with lee min ho’s charisma
crunchyroll2
awesome!

tak perlu diduga-duga, saya memang sedang tergila-gila oleh pemuda ini, hehe. tadinya sih bertanya-tanya, siapa sih orang ini, saya kok belum pernah tahu. ternyata dia begitu sering berseliweran, cuma saya-nya aja yang gak sadar.
maksudku begini.

crunchyroll3
hwang jin yii, 2006

crunchyroll.doudi86
baby and me, 2008

yedija.livejournal
hong gil dong, 2008

dangyunhajisecrets.wordpress

beethoven virus, 2008

and suddenly he was like, BUM

dramabeans

who’s that?
lol

ada gosip yang menyebutkan dia pernah operasi hidung (maybe that’s why i felt so unfamiliar with thus guy), tapi belum tahu juga bener gaknya. atau mungkin saya gak mengenalinya karena image-nya begiru berbeda, 2006, hwang jin yi–dia berperan sebagai seorang remaja polos yang masih baru saja mengenal wanita, lalu, lama saya tak mengikuti perkembangannya, tadaa, 2009, you’re beautiful–dia muncul sebagai vokalis grup band yang rada emo dengan mata di-eyeliner dan senyum sinisnya yang mak jleb.

i don’t know, apa ini gara-gara aktingnya yang emang oke, atau make up artist-nya yang jago, atau apa. yang jelas..

sekarang dia lagi main di drama yang lagi heboh banget, you’re beautiful, barengan park shin hye, lee hong ki, dan jung yong hwa. lucunya, belum lama ini jang geun seok terlibat dalam sebuah iklan etude house barengan park shin hye juga,

allkpop

cute banget kan? lebih kocak lagi setelah mereka di you’re beautiful karakternya jadi begini

minam2-00094

gyaha.

untunglah di episode 5 para kru-nya cukup bijaksana untuk mengembalikan ketampanannya!

img04022009102310441111

asiiiiik… jadi gak sabar nunggu hari kamis… (sebenernya, drama ini tayangnya tiap rabu-kamis malam di korea, tapi berhubung internet saya lemot luar biasa, sangat gak memungkinkan untuk nonton streaming maupun mendownload dengan kilat. jadilah saya menontonnya kamis-jumat siang, hehe…)

credit pictures:

crunchyroll.com, allkpop.com, yedija.livejournal.com, dramabeans.com, dangyunhajisecrets.wordpress.com

hello there, have you watched this drama?

oookaaaay, it’s been a looong-loooong time ago since the last time I’d wrote any post here. and it seems like I almost forgot that I have a blog here.

did i? to be honest, I’m not agree. actually, I’ve been sneaking time here and there to get myself write. but alas, in fact, there’s no time at all left for me even just for have a proper sleep (lebaaaaaaiiii!!!).

no, I’m not being hyperbolic or what. yes, it’s true that we’ve just had a holiday for a month, about a few weeks ago. but for myself, I would never agree to admit that as a holiday. twenty-four hours, thirty day (if not more) time of work. ggaaaaahhhhh!!!!!! I would never do it again (except if it offers more salary, perhaps I’ll consider it ;p). and after that, just when the new year had started, all the new lecturer seemed to join a games called “how much more task could you fed through your student”. seriously, it’s a really deadly games (especially for us, the students, the objects).

anyway, since I (almost) have some more quality time to relax now, I try to find out what’s going on outside there (note: that “twenty-four hours, thirty day (if not more) time of work” included the “isolated from free time even just to watch news on tv” in it).

it’s so amazing how the world has changed so much in such a short time while I was not paying attention. some singer-actress has divorce with her musician-husband. and so on… and so on…

and also, I find a new drama that aired in south korea right now, called 아가씨를 부탁해. literally means ‘take care of the young lady’ but officially introduced as ‘my fair lady’.

lady66

I was so interested with this drama, because, 1). yoon eun hye is in it and 2). I thought it would be interesting to watch her plays another new character, the really different one if not the real opposite of her last character from her last drama, ‘the first shop of coffee prince’. I personally adore her character in coffee prince. she’s just so fit for it, that I had thought that eun chan is really her (okay, hyperbolic), or at least she has some ‘eun chan’-ism on her.

in my fair lady, she plays as kang hye na (or kang hae na, whichever), a chaebol, heir of the big kang san group. she is, for short, like you can call her as the girl version of gu jun pyo on boys before flowers. glamor, arrogant and harsh outside, but so fragile inside.

I won’t write the storyline here because I would have a difficulty in keeping my writing focus on topic. moreover, there are some other people who has more talent to do something like that out there, like someone here. or just watch online here, if you’re curious about this drama so much.

what I want to do now is commenting. so many people outside there criticize the actors and the actresses, how they’re not fit with the character, how bad the acting, how weird their hair do, etc. I personally think they could handle their role pretty well.

yoon eun hye on my fair lady

and yoon eun hye is ok. nothing’s wrong with her, especially with her hair. in fact, I have that hairstyle on my head right now (minus the red color). perhaps, people just expecting too much on her, or they simply still have eun chan’s portrayal on her. perhaps, she just needs some adjustment. let’s give her some credits, folks, she’s been working so hard for that. you can’t deny that she’s progressing on the recent episodes, can you?

about the story itself, it’s just me or anyone notice that it resemblances a taiwan drama, ‘corner with love’? the characteristics, the relationship, even the first-meeting-scene of the two main characters is similar. well, of course not so similar like, say, hana yori dango and boys before flowers, which is indeed intentional. I just say that they do have some similarity, but not exactly same. speaking of which, would the end of the story be similar too? I don’t know, but I kinda have a vision about how the story would end (like everybody else doesn’t).


photos taken from dramabeans.com

(btw, i’m sorry if my english irritating you; this is the first time ever for me to write my post full in english, of course there’s a lot of mistake here and there, so thanks for your understanding)

bersenang-senang

oke, ujian memang belum selesai

tapi gak ada salahnya lah senang-senang sedikit

berhubung belakangan ini hari-hari terasa berat (soon will write about it, but not today).

anyway, for those who like (i said like, not love) watching boys before flowers, surely you know who it is

LeeMinHo

yea, si gu jun pyo itu

rambutnya jauh lebih menyenangkan kalo begini kan?

anyway, aku cari-cari beberapa hal tentang dia, dan ternyata dia bisa nyanyi juga (link  available at “check it out!”, also with kim bum’s voice too, if you’re curious. oh, and thanks to javabeans)

pokoknya i love i love i love lee min ho

betewe, buat yang mau baca recap yang oke, coba http://www.dramabeans.com deh. maksudku, nonton dramanya sendiri mungkin memang lebih puas. tapi aku sendiri baru paham setelah baca recapnya di sini. dubbing versi indonesia gak mencakup semua dialog yang sebenarnya oke soalnya.

soal soundtrack, yea, i know, the “almost paaaaaaaaaradiiiiiiiiiiiise………” memang nyebelin dan bikin ilfil. tapi ternyata ada juga yang bagus lho, kaya yang dinyanyiin kim bum buat soundtrack f4 special edition, after story itu. tapi soundtrack after story paling oke sebenernya ada di episode woo bin, yang dinyanyiin sendiri sama kim jun. asik deh, lagunya. tapi gak sempet nyari link-nya nih.

jadi, setelah diurut-urut, ternyata main cast boys before flowers ini nyumbang lagu semua. gu hye sun a.k.a. geum jan di bakalan kedengeran suaranya di episode belakangan, main piano, “i know nothing but love” yang lovely banget lagunya, entah di versi indonesia tetep aslinya apa bakal dibuat gimana. terus kim hyun jung alias yun ji hoo juga bakal nyanyi juga  pas episode entah berapa, judulnya haengbogiran (happiness is..) yang, astaga, aku gak percaya kalo itu suara dia.

astaga, kok jadi kaya hsm ya. eh, tapi meteor garden yang taiwan itu kan malah lebih parah ya, jadi lebih terkenal boyband f4-nya dari pada drama seri-nya.

[ampun deh, tulisanku kok berantakan gini sih…].

udahlah. buat yang mau cari tau lebih banyak tentang boys before flowers, dan k-dramas mutakhir lainnya (cailah, mutakhir!), sekali lagi, dramabeans.com bisa jadi rujukan yang oke.

enjoy.

coffee prince yang bikin ngiler

nggak mau cerita banyak ah, toh udah banyak yang nonton juga. cuma mau ngomentarin aja, akting yoon eun hye yang super duper keren banget. nggak nyangka kalo go eun chan, ‘cowok’ ulet penuh semangat dan tenaga super di the 1st shop of coffe prince ini

adalah juga shin chae gyung, cewek imut dan girlie di princess hours itu…

ya ampun…

atau mungkin karena potongan rambutnya yang beda, pembawaannya jadi beda?

paling mengherankan waktu di eps 2 apa 3 gitu, ada adegan dia gendong pemeran cowoknya yang besar dan berotot itu, naik tangga pula. dan jelas-jelas waktu itu dia nggak pakai pemeran pengganti, atau memang pakai pemeran pengganti tapi akunya yang nggak sadar? yang jelas mukanya itu memang bener dia, lagi gendong sesuatu yang besar berbaju hitam-kocaknya nih waktu dia ditanyain tetangganya (kayanya tukang daging), “hei, eun chan, kau bawa apa? aku bawa babi,”, dia jawabnya, “aku bawa bosku-“, hehhehheh…

selain akting para pemerannya yang nggak biasa ini, settingnya juga bener-bener bikin ngiler. dari interior dan eksterior setting utamanya, kedai coffee prince yang lucu banget sesuai target pasarnya buat cewek-cewek remaja itu;

sampai rumah-rumah tokoh-tokohnya yang luar biasa bikin kepingin: rumahnya han sung yang balkon berhias kursi batang pohon dan pemandangan terbukanya itu bikin adeeemm,

juga rumah han gyul yang ada pintu kayu yang patternnya lucu banget dan semua perabotannya bisa disembunyiin itu, keren bangeeettt!!!!!!!

selain dari faktor-faktor di atas, masih banyak hal-hal lain yang menjadikan drama ini jadi wajib ditonton oleh para penggemar drama korea. walaupun endingnya agak kurang greget-semacam harry potter yang bikin kita melongo dan bertanya-tanya, ‘hah? jadi gini doang nih, hasil penantian kita selama 7seri yang bertahun-tahun ini?’-tapi tetap menyajikan komedi romantis yang segar dan menghibur. nggak telalu mengecewakan lah…

foto-foto dari:

thestar05.spaces.live.com

asiandramaddict.wordpress.com

pseudopedantryandmentaldiarrhea.blogspot.com

http://www.dramabeans.com

maap gak pake permisi ^^;

karma ulang tahun

05.04.08

sebenernya kemarin tanggal 4 ini aku tepat tambah tua setahun dari tanggal 4 setahun lalu–ya iyalah, jayuz banget sih. aliasnye nih, tanggap warsa yang ke17. tapi emang sengaja gak nulis apa-apa. soalnya emang gak ada yang bisa ditulis sih. serius. bahkan mungkin bisa masuk rekor jadi sweet-17 paling sepi sedunia.

beneran deh, kayanya, kalo pagi itu temen smp-ku gak sms aku mungkin bakal lupa kalo matahari hari empat bulan empat telah menjelang [biarpun mungkin masih rada ngantuk, jadi sembunyi di balik awan]. abis itu, yah, jam dinding masih ngadat seperti biasa. hujan masih rintik-rintik, seperti biasa. adikku masih suka ngerecokin giliran mandi, seperti biasa. ibuku masih suka ngomelin adikku yang belum masukkin buku-bukunya ke tas, seperti biasa.

tapi ada satu yang gak biasa nih, guess what, adikku kasih hadiah! bayangin aja, si tuyul item nyebelin itu bisa juga inget hari. biarpun cuma kasih beng-beng dua biji dibungkus kertas sampul coklat, buat ukuran dia udah kaya ngomong i love you gitu deh. habis biasanya pelitnya minta ampun [hehhehheh, udah dikasih bukannya makasih malah ngatain ;p]

habis itu, berangkat sekolah, seperti biasa. telat, seperti biasa. parahnya nih, temen-temenku juga kayanya kemakan ritual ‘seperti biasa’ ini nih, sampe-sampe lupa kalo hari itu ada sesuatu yang gak biasa di depan pelupuk mata. halloooooow, ada yang sweet-17 neehh, pada ke mana seeh???

yep. mereka lupa. TAK SEORANGPUN [kayanya ini pertama kalinya aku pake huruf kapital sejauh ini] yang inget kalo HARI ITU, adalah tanggal 4 bulan 4 tahun 2008, which is, my seventeenth birthday.

bukan hal besar sih. lagian berusia tujuhbelas ternyata rasanya biasa aja. malahan sebagian besar temenku bolos sekolah hari itu. pada lebih milih belajar sendiri di rumah sih. aku sih lebih milih luntang-luntung di sekolah–senganggur-nganggurnya di sekolah, masih lebih mending daripada di rumah. bukannya belajar, pasti bawaannya kepingin tidur melulu. yah, aku maklum sih, di masa-masa begini sih, satu-satunya tanggal penting yang mereka ingat di bulan april bukannya 4, tapi 13, secara hari itu kan utul um ugm.

parahnya nih, siangnya, pas udah pada mau pulang, temenku yang kebetulan dapet ilham buat ngintip agenda di kalender di hapenya nyeletuk, “eh, ternyata hari ini ada yang ulang tahun lho–“. aku udah ge-er aja, tapi tenyata, “–si syahrizal”.

bah, siapa pula itu syahrizal. iyaaa-iyaaa, aku tahu, si syahrizal anak kelas sebelah itu kaan? tapi plis deh, akuuu, aku ini, yang udah di depan mata, segitu enggak keliatannya apa dibanding si syah-itu?

kasian amat deh. mending kalo waktu itu aku gak usah denger lanjutannya, terus langsung pulang aja. soalnya ternyata begitu udah sampe rumah dan buka inbox, ternyata temen-temen smp, bahkan temen sd-ku malah inget kalo hari itu AKU udah tambah tua.

bukannya aku kepingin dapet kado atau apa,

paling gak, inget aja udah makasih banget,

aah, sebenernya sebelum nulis ini aku masih biasa aja, tapi makin lanjut, kesannya makin desperate aja ya?

biasa aja deh, gak separah itu kok. masih banyak orang-orang di luar sana yang bahkan gak tahu kapan ulang tahunnya, soalnya gak punya akte kelahiran.

marilah kita liat ke bawah, dan bersyukur. dunia belum kiamat kok kalo temenmu lupa. kalo nggak, udah dari dulu dong kiamat–jujur aja nih, aku juga sering lupa hari ulang tahun orang.

ini kali yeei, yang namanya karma.

08.04.08

huwaaa, ternyata aku telah berburuk sangka kepada teman-temanku. tenyata mereka ingat bahwasanya aku telah berusia 17. so sweet sekali, mereka masing-masing menulis sebuah kartu ucapan buatku yang dikumpulin dalam satu amplop. isinya macem-macem; ada yang kasih lagu lucu begini nih:

“happy birthday to you

you’re a hundred and two

and the bunny and the donkey

and the monkey is you”

siaul tuh si inuwl, dapet dari mana pula dia, lagu begituan. kartu yang lain, mostly ngucapin smoga lulus UM+UAN [amiiiin!!!]. eh iya, ada satu kartu yang unik banget, septik yang bikin. awalnya sih tak-kira kartunya kosong, ternyata dia nulis ‘mat ultah, mat ultah, mat ultah,…’ banyak banget kecil-kecil di pinggiran bingkai kertas itu, diselingi ucapan semoga jadi anak berguna dan sukses selalu dan makin beriman [hehehheh, tau aja sep] dan doa-doanya dikabulkan ALLAH SWT [amiiin!!!!].

singkatnya, makasih banget dan much-much apology for me ya teman-teman… semoga doa-doa kita dikabulkan oleh yang di atas. amiinnnn!!!!!!